DERMAPEN 4 (microneedling)

Letar du efter en effektiv behandling med tydliga resultat?


Dermapen var först i världen med utvecklingen av den elektroniska och vertikala microneedling-teknologin. Det är en avancerad teknik vilket ger en kontrollerad och riktad nålbehandling. Vi använder den nyaste Dermapen 4 för ennu bättre resultat.


Man använder sig av sterila engångsnålar som gör 1500 små hål i huden per sekund med en automatiskt vibrerande funktion. Fina mikrokanaler skapas och huden stimuleras till nyproduktion av naturligt kollagen, vilket kan jämföras med fraktionerade laserbehandlingar men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Hudens struktur förbättras och föryngras, både i det översta hudlagret och djupare ner i dermis.


För att optimera resultatet av Dermapenbehandlingar erbjuder vi också kombinationsbehandlingar med PRX-T33, olika kemiska peels och/eller Mesoestetics vialer (högkonsentrerade, sterila ingredienser) som vi slussar ned i huden under behandlingen.


- Kombination med vialer rekommenderas alltid eftersom effekten blir väsentlig bättre.

 

- För dig som önskar behandlingen med det bästa resultatet bör också PRX-T33 eller kemisk peeling ingå.

  


LA facelift är microneedling där vi behandlar huvudbotten, bak öronen och bak i nacken för att uppnå en facelifteffekt på huden i ansiktet. Rekommenderas i samband med ordinär Dermapenbehandling av ansiktet.


 

Hur många behandlingar behövs?


Antal behandlingar är individuellt och beror på hudens kondition och tillstånd.

En allmän vägledning är:


- Lyster/uppfräschning: 1-2 behandlingar, 6-9 månaders mellanrum


- Hudföryngring: 4-6 behandlingar, 6-8 veckors mellanrum


- Ärr: 6-8 behandlingar, 3-6 veckors mellanrum


- Pigmenteringar: 6-8 behandlingar, 3-6 veckors mellanrum


 När ser jag resultat?


Vanligtvis kan du se resultat redan efter första behandlingen, men mer varaktiga resultat sker efter 4-6 behandlingar. Huden fortsätter att förbättras i 6-12 månader efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Resultatet beror även på hudålder och skötsel efteråt.


Är behandlingen smärtsam?


Under behandlingen kontrolleras behandlingsdjupet och hastigheten, processen blir därmed ytterst effektiv, snabbare och mindre smärtsam än andra manuella microneedlingmetoder. Behandlingen orsakar mindre trauma i huden och minimal epidermal skada, varför smärta och obehag minskar. Det går även att behandla runt ögonen, på läpparna och näsan.


Upp till 0,25 mm är behandlingen i princip smärtfri, men är man väldigt känslig kan en lokalbedövande kräm appliceras 15-45 min före behandlingen.


Vad ska jag tänka på efter behandlingen?


Efter behandlingen syns endast en lätt rodnad i max 1-2 dagar, vilket bevisar att behandlingen har skapat en inflammatorisk process då mängder av tillväxtfaktorer frigjorts som behöver tid för att nyskapa kollagen och annan reparation.


Det är viktigt att skydda huden mot skada från fria radikaler med hjälp av ett solskydd med hög SPF, undvika solen och överdriven värme, till exempel varma bad, bastu och intensiv träning i 48 timmar.


Vad kan man behandla?


- Åldrad och spänstfattig hud

- Rynkor och fina linjer, även runt munnen och ögonen

- Huduppstramning och hudföryngring

- Pigmenteringar, även melasma

- Akne

- Grov hud och stora porer

- Milier, pormaskar och keratosis pilares

- Ärr (akne, kirurgi och brännskador)

- Hudbristningar

- Rosacea och ytliga kärl

- Armbågar och knärVi börjar med en konsultation där vi går igenom dina önskemål och lägger upp en behandlingsplan.

Kund efter 6 veckor och 2 behandlingar med dermapen

Kund med acne och acneärr innen behandling med dermapen